METRO 2033 – KRATAK PREGLED, INSTALACIJA, PROBLEMI, REŠENJA

INSTALACIJA I PRVI PROBLEM
Dakle, prvo instalacija. Nakon MOUNT –ovanja image fajla, jednostavno, pokreće se instalacija. Ubrzo sledi  pop-up prozor sa upozorenjem:

c:\docume~1\-\locals~1\temp\metro 2033_disk1_0.sid  !!! …kao na sledecoj slici…







Problem je rešiv tako što ćete “ručno uputiti instalaciju” na nedostajući disk, koji se nalazi na MOUNT drive –u (na virtualnom disku) – prikazano na sledećoj slici…


Dalje, isto upozorenje/greška “dočekaće” vas još nekoliko puta... za metro 2033_disk2_0.sid te metro 2033_disk3_0.sid… ponovite radnju kao za prvi disk.

PROBLEM BROJ 2  - X3DAudio1_7.dll was not found !!!
Sledeći problem na koji možete naići jeste upozorenje:
 

The application has failed to start because X3DAudio1_7.dll was not found. Reinstalling the application may fix this problem !!!


To znači da na vašem PC-u, nedostaje pomenuti fajl X3DAudio1_7.dll, ili da koristite directX verziju koja u svom sastavu ne sadrži pomenuti fajl.

Problem je rešiv na više načina. Jedan način jeste da na net-u download –ujete nedostajući fajl, čime otvarate sebi mogućnost da free “pazarite” još po nešto. Ukoliko ste se odlučili za ovu verziju onda fajl koji ste skinuli sa net -a kopirajte i paste -ujte na sledeću destinaciju...




Drugi način jeste da instalirate poslednju verziju directX –a za verziju MS operativnog sistema koji koristite (za korisnike XP –a poslednju verziju 9 ne igrajte se za 10. verzijom).


Treći način (najispravniji i onaj koji preporučujemo) jeste da pronađete glavni instalacioni folder igre (mesto gde ste instalirali igru METRO 2033). Primer destinacije…

C:\Program Files\METRO 2033\install…


















Baš kao na prethodnoj slici... screen sa savetima koji  ćete ugledati po završetku instalacije  igre... tu ćete pronaći directX instalaciju i sve ostalo pod uslovom da posedujete “kupljenu” PROPER-RAZOR 1911 verziju igre... jedinu verziju koju preporučujemo - probali smo je... funkcioniše.

GRAFIČKA KARTICA - NOVI DRIVER
Na kraju poslednji problem (poslednji na koji smo mi naišli) jeste (nećete verovati), driver za vašu grafičku karticu. Ponovo, od vas se zahteva da instalirate najnoviju verziju driver –a grafičke kartice koju posedujete. Kažemo ponovo, pošto smo isto morali da uradimo pre nepunih nedelju dana prilikom instalacije naslova BF BC2.

Nakon instalacije/reinstaklacije driver –a grafičke kartice, možete započeti sa igranjem naslova METRO 2033.

O IGRI UKRATKO
O samoj temi/priči koja prati igru  nećemo ovoga puta - to smo objasnili u prethodnom članku, a red je da ponešto i sami otkrijete.

Pošto smo odgledali sam intro, javila se misao da ova igra obećava dobu avanturu. Po ulasku u meni igre uverili smo se u to da je pred nama jedan sasvim neobičan naslov koji će nas zakucati za stolicu na ne određeno vreme. Prilikom podešavanja komandi primećeno je "štucanje" mouse -a... ne ne... to nije slučajno... Kada smo grafiku podesili na 1024x768 u NORMAL modu, sve je došlo na svoje mesto. Ooops... METRO 2033 nimalo ne štedi resurse vaše mašine - spremite se na to. Igra počinje, Artyom nas upoznaje sa pričom, pri čemu dotični zvuči kao da je sveže kastriran (ili barem polukastriran). Grafika jeste fantastična, kao i zvučni efekti, što se nikako ne odnosi na actors voice. Izveštačeni ruski akcenat (koji se pojavljuje u više navrata) ide na živce. Nerviraju i predugački dialozi među akterima u toku igre, kao i nemogučnost da se isti "skrate" - preskoče. Zvuci oružja i okruženja su sasvim korektni. Razočarava još retardno ponašanje mutanata i ala koje vas napadaju (skaču naokolo veoma čudno što izgleda smešno) - neki od njih kao da su "ispali" direktno iz DOOM serijala. Uočljivo je i ponavljanje modela - "civila" koji "žive sa vama" u podzemlju. 

ZAKLJUČAK
Iako nismo ljubitelji Sci-Fi žanra METRO 2033 nestrpljivo smo očekivali. Na kraju ne možemo da se otmemo utisku da se zaista radi o igri koja podseća na sintezu naslova Fallout 3 i S.T.R.A.L.K.E.R. Kažemo zaista pošto nismo prvi koji su to primetili. Čini se da je METRO 2033 još jedan naslov koji će neminovno morati da "doživi" naknadnu optimizaciju  (verovatno od strane entuzijasta poput S.T.A.L.K.E.R. -a) jer prosto proždire resurse vaše konfiguracije i čini se da mu nikada nije dosta.

Igru ne preporučujemo igračima koji nisu ponosni vlasnici nVidia grafičkih kartica , minimum generacije 9 GT (ili ATI Radeon paralela) ukoliko želite da iskusite bar 50% divnih grafičkih detalja i efekata, a da pri tom možete nešto i da odigrate - upucate.

Ono što moramo izdvojiti i pohvaliti (ponovo) jeste O.S.T. - muzička podloga koja prati ovu igru i koja je neobično dobra i kvalitetna. O samoj muzici ćemo mnogo detaljnije nekom drugom prilikom.

Da budemo iskreni razmišljali smo se da li uopšte da postavimo video klip igre METRO 2033 sa gameplay -om. Na kraju smo se ipak odlučili da popustimo... i evo jednog video klipa, da dočaramo deo atmosfere...

4 Comments »

  • Pazite ovako :D ja sam to dobio na 2 cd i prebacim se fajlove u komp i pogrenem extracing fajla i on mi odma tad izbaci problem sa 1 slike sta da radim ? :S

  • Pazite ovako :D ja sam to dobio na 2 cd i prebacim sve fajlove u komp i pokrenem extracing fajla i on mi odma tad izbaci problem sa 1 slike sta da radim ? :S

    Read more: http://modd4fun.blogspot.com/2010/03/metro-2033-kratak-pregled-instalacija.html#ixzz1A58tQGn9

  • gravatar Anonymous

    jel mi neko može reći instalacisku šifru koju treba uneti na početku instalacije ja je nigdje nemogu naći....

  • Na zalost ja sam igru izbrisao jos 2010 godine 3 dana po instalaciji...

    Pokusajte na nekoj od ovih stranica

    http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=8824889&highlight=

    http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=5031652&highlight=

    http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=5484396&highlight=

    ...morate se registrovati... pozdrav i srecno...

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates