WOLFENSTEIN - part III - RTCW

Nakon velikog uspeha ostvarenog na polju FPS igara, id Software nastavlja da iznenađuje poklonike pomenutog moda sa novim izdanjima, te tako u periodu od 1993. do 2001.godine objavljuju naslove od kojih su među najpopularnijim svakako DOOM (1993), QUAKE, QUAKE II, QUAKE Arena (1996-1999), a Novembra 2001.godine id reaziluje, a Activision izdaje naslov na kome ćemo se ovde više zadržati - Return to Castle Wolfenstein (među gejmerima poznatiji kao RTCW). Igra je prvobitno pisana za operativni  sistem Windows, a kasnije "prepisana" i za konzole, PS2 i Xbox...






RTCW je u osnovi remake Wolfensteina 3D ali sa kompletno unapređenom grafikom i sound efektima. Raspoloživa su bila 2 moda - single i multiplayer. RTCW Gameplay ukratko: glavnu ulogu ponovo dobija popularni B.J. zatočen u nemačkom uporištu te je to prva misija. Srž cele priče je da se tokom WWII nemačka vojska bavila paranormalnim pojavama, kako bi ih iskoristila u svrhu vojevanja te je potrebno otkriti o čemu se tu radi i na kraju svemu tome stati na put. Razne vrste neprijateljskih jedinica takođe su prisutne kao i savršenija oružja. Opširniji opis gameplaya možete naći ovde.

Igra donosi ukupno 26 levela (svaki level sadrži je 3 do 5 misija). Za nemačko tržište na zahtev tadašnje nemačke vlade RTCW je doživeo izvesne prepravke, te su tako uklonjena sva autentična obeležja nemačke vojske iz perioda Drugog svetskog rata, a zamenjena su logoima Wolfensteina i slovom W. Za sam kraj priče pomenuću dva razvojna tima i to Gray Matter Interactive, i Nerve Software. Ovi timovi "krivci" su za kompletan multiplayer mod RTCW-a, koji je kasnije prerastao u jedan sasvim novi projekat i svojevrstan mod igre RTCW nazvan Wolfenstein Enemy Territory igračkoj populaciji poznatiji kao ET. O tome će upravo biti reči u narenom članku.
 

0 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates