WOLFENSTEIN Enemy Territory - DARK MULE v0.2


DARK MULE v0.2 - models, skin & sound pack (sa glerijom slika)...
Ovim člankom zaključiću temu WOLFENSTEIN Enememy Territory na neko vreme. Ukoliko imate neke probleme, ideje ili pitanja u vezi modfikacije ET-a, izložite ih u vidu komentara, pa možemo pokušati zajedno da ih rešimo.


Podnaslov DARK MULE predstavlja naziv paketa novih modela, tekstura i zvukova za Enemy Territory, kompletiran od strane autora članka.

Možete ga skinuti sa ovog linka >> DOWNLOAD DARK_MULE skin pack v0.2 »
 

(video: editovan 24.01.2015.god.)

Pre no što eventualno isprobate pomenuti paket, nekoliko reči o njemu. Tema prilikom kreiranja ovog paketa nije postizanje originalnog izgleda trupa iz vremena WWII. Ideja je bila da se prikažu klase vojnika sa svojom kompletnom opremom (iz Limbo menija), koju nose na "bojnom polju". Budući da dominiraju tamne teksture  sa maskirnim šarama, a vojnici su namerno pretrpani opremom,  otuda  i naziv paketa DARK MULE. Prilikom kreiranja tekstura uniformi dato je slobode mašti, ali se vodilo računa o tome da se ipak uklapaju u okruženje i temu igre. Postoji mnoštvo paketa koje možete skinuti sa neta koji se bave temom kako što verodostojnije predstaviti izgled trupa iz vremena WWII.

Šta DARK MULE paket sadrži??
  • veličina paketa 25.7MB
  • izmenjeni su HEAD modeli (manji od standardnih i izmenjena tekstura kose, npr. AXIS su obrijani do glave)
  • dodati su novi BackPack modeli
  • dodata je kompletna BackPack oprema (sve što vojnici duže po klasama sada nose na leđima)
  • dodati su Belt modeli (opasači sa dodatnom opremom koja se duži po klasama)
  • kompletno i delimično izmenjene teksture (ovo uključuje Face i Uni teksture kao i Weapon teksture - dominira maskirni pattern)
  • Helmet modeli spušteni su niže
  • zvuci oružja i okoline promenjeni su više od 90%
  • dodati su i delimično promenjeni Chat zvuci (ovo je delimično uklonjeno iz paketa radi optimizacije kapaciteta - sa kompetnim nemačkim chat zvucima veličina paketa iznosi preko 35MB - moći će uskoro da se skinu posebno)
  • paket zahteva komandu +set  com_hunkmegs 128
  • paket sadrži txt fajl sa install i uninstall objašnjenjem i kako otkloniti eventualne probleme - poželjno je prvo pročitati to uputstvo jer samo tako paket će pravilno funkcionisati
To bi bilo otprilike sve što je vredno pomenuti.  Zašto je navedeno "kompletiran" paket, a ne napravljen? Zato što su neki od dodataka koji se u paketu nalaze originalno delo autora teksta, a neki korišteni, su iz raznih drugih paketa, igara itd. Evo primera. U paketu korišteni su Head modeli iz igre True Combat Elite a kasnije optimizirani za ET. Uniforme i modeli opreme koju vojnici nose preuzeti su iz igre RTCW a optimizirani za ET. Teksture koje su dodate, sinteza su tekstura iz RTCW-a, zatim ET-a i ličnih ideja. Zvuci su uglavnom sampleovi iz raznih filmskih ostvarenja, te miksovani itd. Takođe korišteni  su  i izmenjeni, delovi iz paketa drugih autora itd. Kao što vidite iz navedenog, budući da smo ranije pomenuli da je u modifikaciji ET-a sve dozvoljeno, kreiranje jednog ovakvog paketa predstavlja izvrsku zanimaciju, koja se zasniva na eksperimentisanju.

Galerija:


Evo još jednom linka za download DARK MULE skin paketa ukoliko ste prethodni link nehotice prevideli:
DOWNLOAD DARK_MULE skin pack v0.2  »


Za sam kraj želeo bih posebno da pomenem neke ljude čiji radovi su mi poslužili kao primeri i inspiracija, na osnovu kojih sam kompletirao svoj paket.

Jedan od njih je čovek sa naših prostora, a nick_name  mu je Vlasterx.
Njegov paket možete preuzeti sa linka: SS SkinPack (1.0) »


To je prvi custom paket koji sam ja ikada upotrebio igrajući ET i koji je jedno vreme korišten na našem lokalnom serveru. Paket je poznat širom sveta, veoma lepo je odrađen, a mene je podstakao da i sam pokušam da uradim nešto slično.

Drugi je  CHRIPTOR.
Njegove pakete možete skinuti sa linka:  Criptor`s ET Skinpack »

Njegovi paketi iako nisu savršeni, pokazuju koliku upornost u sebi nosi čovek. Uradio je nekoliko paketa, a koliki je to posao shvatićete kada i sami zaplivate vodama game moddinga.

Čoveka sam Online "upoznao" tako što sam prilikom izrade svog mini moda downloadovao i nekoliko njegovih paketa. Dok sam upoređivao njegove radove zapazio sam txt fajl koji je sadržao kratko uputstvo i eMail adresu. Pošto mi neke stvari oko 3D modela nisu bile jasne posalo sam mu na "slepo" mail u kome sam zatražio pomoć i uputstvo. Za kratko vreme, stigao mi je odgovor od Chriptora. Tako sam stekao jednog prijatelja sa drugog kraja sveta (Meksiko), sa kojim sam još uvek u kontaktu. Ovo se odnosi na one face koje tvrde da računari umesto da socijalizuju ljude, utiču na asocijalizaciju pojednica.

Takođe, oko "skritovanja" i konvertovanja 3D modela (MilkShape), pomogao mi je moj doskorašnji saigrač GLoCK  - čovek se kao i većina nas igrača sa podužim stažom "penzionisao".

Do sledećeg članka, uživajte testirajući DARK MULE pack. 






9 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates