Foreign Legion bucket of blood

Foreign Legion bucket of blood je jedan interesantan projekat gde je rat predstavljen iz nešto drugačije perspektive - iz trećeg lica (PTS). Ljubitelje FPS naslova to može u startu da odvrati ali verujte nije tako. Ukoliko ste se oprobali u legendarnoj igri Gears Of War biće vam mnogo jasnije o čemu se ovde radi. Naime igrač se stavlja u poziciju gde mapu gleda iz perspektive trećeg lica i tako može da reaguje. No i ovde postoji još jedna opcija, a to je AIM te se levim klikom мiša aktivira tzv. over the shoulder perspektiva...



OPIS - Gameplay
Igrač je stavljen u ulogu legionara i to ne bilo kakvog nego poslednjeg preostalog (čitaj preživelog), te se tako sam bori protiv hordi neprijateljskih vojnika koji naviru sa svih strana. Gameplay se zasniva na istoj matrici. Na svakoj mapi postoji objekat koji se štiti te je najpametnije ostati u blizini objekta i ne dozvoliti nikome da mu se približi. Nekada se štite civili,  ili taoci a ponetak naftovod itd. Što više nerpijateljske krvi prolijete (naslov sam govori), više love će da kapne u vaš džep, a bez love nema opstanka na bojnom polju. Zašto? Jednostavno, sa zaradnjenim novcem, kupujete naprednije, razornije ili nadograđujete postojeće oružje. Kupujete municiju, a tu je i "šminkanje" lika, koje se zasniva na odabiru boje uniforme, boje lica (eto ni rase nisu zapostavlene) ukrašavanje maskirnim šarama koje vama odgovaraju itd. Postoji još jedan opcija "šminke" a to je ukrašavanje lika tako što ćete kupiti paklicu Lucky Strike -a te mu je zadenuti za šlem, zatim PEACE logo... a postoje i opcije koje se mogu kupiti za realni keš OnLine. Tokom igre pored spawn pointa uočićete command post. Klikom na radio stanicu aktivira se glasna poruka kojom pozivate pomoć, te se za nekoliko trenutaka pojavljuje avion koji vam donosi municiju i "alat za popravku" - municiju nemojte nikako propustiti pošto je kasnije nikada nećete moći dovoljno kupiti a popravkom se nadoknađuje šteta koju neprijatelj nanosi branjenom objektu. Dužina igre po levelu zavisi i od težine koju ste odabrali na početku,  pa ako preživite najezdu protivnika krećete na sledeći level i tako do kraja. Kupovinom novog naoružanja u pauzama između nivoa možete doći ( samo sa dovoljno keša) i do Airstrike podrške. Na raspolaganju su još panzer, zatim sniper itd. Grafika je posebna priča. Objekti i likovi urađeni su u 3D jednostavno te sve podseća na neki crtani film ili strip, ali ima i nostalgičnu crtu pošto veoma liči na (mlađim gamerima totalno nepoznat) prastari naslov koji se igrao na "mašinama" ZX Spectrum - Commando.


MANE
Igra nije besplatna, a možete je preuzeti sa sajta izdavača za 9.99 USA $. Ipak mnogo je lepše kada se ista skine sa nekog "slobodnog štanda", a na netu ih ima na pretek. Takođe, kao nedostatak potrebno je navesti nepostojanje Multiplayer opcije. Igra je rađena isključivo za singleplayer mod.


MUZIKA
Muzička podloga koja krasi ovu igru je više nego dobra. Kombinacija elektronike i Heavy Metal zvuka, a kako se situacija "zahuktava" tokom igre i ritam postaje brži i žešći.


OSNOVNO
Razvojni tim: Sakari Indie
Izdavač: Sakari Indie
Engine: Unity (game engine)
Platforme: Microsoft Windows, Apple Mac
Datum izdavanja: August 4, 2009
Žanr: Action, Shooter
Podržani modovi: Single-player
Media: Download



SISTEMSKA ZAHTEVNOST:
1.2 GHz CPU

512 MB RAM
DirectX 9 podrška za grafiku
150 MB prostora na HDD (200 MB za Mac)
DirectX 8.1 kompatibilna SB kartica

Na kraju, evo kako to izgleda...

0 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates