TRIGONE - parametri vašeg računara na tabletu ili mobilnom telefonu



Ako imate stari android telefon koji "čuči u fioci i ćuti", evo prilike kako da ga iskoristite. Uz nekoliko hardverskih prepravki (što nije neophodno) na komandama telefona i dodeljivanje telefonu posebne grane za napajanje, on može postati originalan modding detalj na kućištu vašeg računara. Sledi kratak pregled besplatne aplikacije pomoću koje ćete imati uvid u parametare vašeg računara na mobilnom telefonu ili tabletu u realnom vremenu...

U pitanju je TRIGONE Remote System Monitor koje se sastoji iz (dva dela) servera koji instalirate na PC i klijenta, aplikacije koju instalirate na vaš prenosni tj. mobilni uređaj. Takođe potrebno je da imate pristup kućnoj WiFi mreži ili da posedujete fiksnu IP adresu. 

(sva autorska prava na fotografiju zadržava trigonesoft.com)

Prvi korak je instalacija servera na PC. Ovde imate dve verzije instalera za server, u zavisnosti od toga da li posedujete mobilni uređaj sa Android ili BlackBerry platformom. Izaberite odgovarajuću. Dalje instalirajte mobilnu aplikaciju na telefon tj. tablet, a nakon toga putem WiFi mreže povežite telefon sa računarom. Ovi koraci su krajnje jednostavni i mogu se obaviti za manje od minuta.

(sva autorska prava na fotografiju zadržava trigonesoft.com)

Ako kojim slučajem posedujete više od jednog kućnog računara, moguće je na mobilnom uređaju pratiti parametre bilo kojeg od njih, pod uslovom da ste prethodno na svaki PC instalirali Trigone server. Uz eventualno posedovanje fiksne IP adrese mogućnosti se proširuju u pogledu dometa.




(sva autorska prava na fotografije zadržava trigonesoft.com)

TRIGONE Remote System Monitor server je za sada dostupan u varijanti za Windows (x86, x86-64) OS, a klijent za Android i BlackBerry platforme.

Broj prikazanih parametara i grafikona je zaista impozantan, a tu listu možete po želji proširiti ili skratiti. Tu su još brojne mogućnosti podešavanja aplikacije po pitanju dizajna itd. 

Pogledajte video sa početka teksta i upoznajte se detaljno sa mogućnostima TRIGONE Remote System Monitora.

Eksterne veze:

0 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates