Battlefield: Bad Company 2 za PC - PRVI UTISCI, GREŠKE, PROBLEMI I KAKO IH REŠITI

INSTALACIJA 
Nakon relativno brze instalacije igre Battlefield: Bad Company 2 nestrpljivo je iščekivan momenat kada će se "zarolati" reklamni video intro, a zatim da se otpočne sa akcijom. Tu nas je dočekala prva - uslovno rečeno - prepreka. "Obradovao" nas je Battlefield: Bad Company 2 Updater informacijom da igru treba prepeglati najnovijim paketima, a od opcija koje su nam ponuđene imali smo 2 - CANSEL (automatski "šut" u out) ili OK i automatsko čekanje od 30  do 60min (u našem slučaju), što varira od kvaliteta i protoka internet konekcije koju posedujete...





Da li Update paketi kasnije funkcionišu po principu Copy/Paste nakon reinstalacije igre na istoj "mašini" ili sa "mašine" na "mašinu" nismo probali... nismo probali ni da "zaobiđemo" Updater startujući igru u Offline režimu. Instalacija i startovanje igre išli su stihijski bez mnogo razmišljanja u želji da se što pre otpočne sa igrom. Pa da krenemo sa nabrajanjem problema...


PRVI PROBLEM
Tokom osnovnog (pre)podešavanja i prilagođavanja komandi tastature, uočili smo veoma lepo i funkcionalno raspoređene komande bez komplikacija, nema ih previše, niti su zbunjujuće. Sve se uklapa u  vojnički kliše - kratko i jasno.  Tu se desio jedan "IZLET" pravo na Desktop. Samo tako... jednostavno, u sred rekonfigurisanja On Foot komandi lansirani smo na Desk površinu. Da li se ovaj problem dešava samo na verzijama sa "štandova" širom NET -a ili i na onima iz "izloga radnje", nismo upoznati.

PROBLEM SA GRAFIKOM - graphic problem fix
Nakon startovanja prve misije usledio je šok!!! Dok je uvodni video tekao upoznajući nas sa pričom, "glavni lik"  lagano se njišući u malenom čamčetu ne može da vidi lica svojih saboraca zbog Bug -a u grafici - artefakti. Da ne bi dužili sa opisom problema evo slike, kako to izgleda...


Nastali problem rešavamo jednostavnom reinstalacijom driver -a grafičke kartice, tj. njegovim update -om na poslednju verziju. Ovo važi sa ponosne vlasnike nVidia grafičkih kartica, mada ni vlasnici ATI hardware -a nisu pošteđeni (tako bar kažu na Activiosion zvaničnom forumu). Za njih takođe važi... driver update na noviju verziju za grafičke...

nVidia linkovi spasa za seriju/tip kartica GeForce 6, 7, 8, 9, 100, i 200


PROBLEM SA MIŠEM - mouse problem fix
...manifestuje se tako što miš otkazuje poslušnost, prateći  samo pokrete u desno i gore sve dok vas ne "zakuca za plafon". Pokreti mišem u levo i na dole takođe bivaju konvertovani u  pokrete desno i gore - totalni krah.

Problem je rešiv tako što u main folder gde ste instalirali igru kopirate fajlove:


Pomenuta dva txt fajla se obavezno isporučuju uz igru ako ste je "kupili" na nekom od "slobodnih štandova" sa net -a, gde na omotu kraj naslova igre stoji i pečat sa garancijom RELOADED.

NAJZAD IGRA - problemi koji se javljaju i rešavaju u hodu
Kada ste otklonili ova dva ne tako mala problema otpočinjete sa igrom. Niste zadovoljni grafičkom rezolucijom i želite da je promenite... nakon promene vraćate se u igru gde vas ponovo dočekuju pomenuti artefakti - crne mrlje i linije. Nemojte očajavati, pošto se ovo kako piše u podnaslovu može rešiti "u hodu". Jednostavno uradite jedan zoom in/zoom out  ili Aim UP/Aim DOWN sa oružjem  i problem nestaje. Toliko o problemima na koje smo mi naišli do sada.

MALO O SAMOJ IGRI
Battlefield: Bad Company 2 je naslov koji će vas ostaviti bez daha ukoliko se usredsredimo na kvalitet grafike. Momenat same borbe/akcije, odrađen je sa velikom dozom realizma, a zvučni efekti su za svaku pohvalu. Za one koji ne mogu da zamisle kako izgleda prava borba, ovaj naslov je kao stvoren, pošto će im isto dočarati u velikoj meri. Komandni interface je (kao što smo pomenuli) veoma jednostavno odrađen, intuitivan je i neće vas zbunjivati. Onima koji nisu imali dosada iskustva sa niti jednim od Battlefield naslova trebaće veoma malo vremena da se priviknu. Igrači koji ne praktikuju korištenje AIM opcije, neće dugo opstati čak ni u NORMAL modu - "prašenju" na pamet ovde nema mesta. Igru krasi i visok stepen destrukcije objekata, te se neprijatelji mogu eliminisati ukoliko su skriveni iza zaklona.

Hardware -ska zahtevnost (nećemo ulaziti u detalje) mnogo je veća nego kod sličnih naslova - primer - COD MW2, gde pomenuti COD glatko klizi i sa nešto jačim "grafičkim" podešavanjima, a BF Bad Company 2 zna da zaštuca i sa uslovno rečeno medium podešavanjima. Doduše konfiguracija na kojoj je testiran nije HIGH END ali je ipak poslužila svrsi. O detaljima "mašine" navešćemo samo nekoliko podataka - grafička kartica nVidia GF8600GT 256 MB RAM -a, CPU C2D E8400, 2 GB RAM -a na 800 MHz.

Ukoliko i sami posedujete PC koji nije HIGH END tehnoligije, savetujemo da AA i AS opcije smanjite na 1x, čime ćete rešiti 80 procenata problema sa brzinom igre.

AI protivnika, nije na nekom zavidnom nivou. Ukoliko igrate na Easy i Normal levelima nećete imati velikih poteškoća za eliminaciju protivnika, međutim na Hard nivou stvari stoje nešto drugačije, mada i tu "protivnici" umeju da se "zakucaju u mesto", ne "hvataju" zaklon niti primenjuju neke inteligentne taktike (čak ni osnovne) ne bi li vam stali na put - jednino pružaju mnogo žešći otpor, pogoci su im ubitačniji a korisnik ranije podležet ranama.

Takođe, za naš ukus s vremena na vreme previše je blur -a i sjaja (zna da zamori oči), a pustinjski vetar koji nosi pesak baš zna da iznervira. Nikada da stane, te niste u mogućnosti da uočite protivnike. Ostaje nejasno kako onda protivnici uočavaju vas - ako pričamo o realnosti.

Još jedna primedba na naslov Battlefield: Bad Company 2, odnosi se na single player misiju  koja nije nešto maštovita (što se priče tiče), relativno je kratka, sam kraj kao da je isečen iz  World In Conflict -a - uostalom, cela igra ima "šmek" WIC -a sa ralikom što je ova FPS.

Malo zna da ide na živce kliše koji se poslednjih godina forsira. Zna se ko je "krivac". Ako nije Arapin, onda je to zasigurno Rus. Umalo da zaboravimo... tu su i ""siroti momci"  iz Južne Amerike. Posle višedecenijskog forsiranja, mučenja, iživljavanja i silovanja teme gde su Nemci uzrok svih nedaća "pre i posle naše ere", sada se prešlo na nove aktere i tako verovatno još nekoliko decenija. Ako izuzmemo ovih nekoliko nedostataka, te uzmemo u obzir činjenicu da nas je većina čekala ovaj naslov radi multiplayer napucavanja, koje je itekako realistično - vredelo je čekati, a vredelo je i potruditi se da navedene bug -ove i probleme otklonimo.

Ponavljamo iskustvo je jedinstveno, a Battlefield: Bad Company 2 zaslužuje sve naše preporuke. Probajte da ga odigrate nećete se pokajati !!!

Evo video klipova, čisto da prenesemo malo atmosferu, ratnu ali i onu komičnu...






Za sam kraj, ne znamo da li se pomenuti problemi javljaju samo kod BETA verzije i verzija kupljenih po NET "štandovima", ili ih ima i kod izdanja "iz izloga".

2 Comments »

  • gravatar Anonymous

    A sta je sa Updatero-m koji kod mene nece do kraja da se updejtuje u cemu je problem i kako da ga resim.

  • Vidim da bas, bas, kasnim sa odgovorom... doslo je greske u podeshavanju administriranja komentara sa bloga te mi nije na vreme prijavljen komentar. Izvinjenje sa moje strane. Pa problem ste dosada vec sigurno reshili a razlozi mogu biti svakojaki. Pretpostavimo da se problem krije u verziji tj. "sve_narodnoj verziju" koju ste instalirali. Inache update je zaista beskonachan... mislim dugo traje pogotovo prilikom prvog startovanja igre - mozda nite sachekali da se proces update-a zavrshi. Gledajuci moj sluchaj - update je trajao toliko da sam odustao od chekanja, ostavio "masinu da skida" podatke chitavo veche i tek ujutro sam video da mogu pocheti sa igrom. Eto, znam da ovaj odgovor nije od neke pomoci ali chisto kulture radi pitanje zasluzuje odgovor... izvinjenje josh jedan put... pozdrav i hvala na poseti.

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates