AudioSauna - besplatan online muzički studio

AudioSauna je besplatna online aplikacija koja pretvara vaš internet browser u veoma praktičan studio za kreiranje muzike. Dostupna je za Windows, Mac i Linux operativne sisteme. Osim što je besplatna, ovu DAW (Digital audio workstation) aplikaciju odlikuje i veoma jednostavno korisničko radno okruženje. Šta vam sve stoji na raspolaganju nakon instalacije AudioSaune, te koji su linkovi za download pročitajte u nastavku teksta...

AudioSauna sadrži builtin (ugrađen): 
*Virtual Analog Synth - virtuelni analogni sintisajzer
*Frequency Modulation Synth - frekventi modulator zvuka 
*Sampler - sempler koji ujedno predstavlja i ritam sekciju
*Centralni (Master) mikser i miksetu za podešavanje parametara po kanalima

(fotografija preuzeta sa stranice http://audiosauna.blogspot.com/)

Sempler već poseduje "svoje" semplove koje možete iskoristiti prilikom kreiranja ritma, ali ima i mogućnost uploada i korišćenja semplova sa vašeg računara!

Prilikom kreiranja muzike te rukovanjem navedenim sintisajzerima, omogućen je pregled nota u realnom vremenu. Upis nota i njihovo brisanje krajnje je jednostavno, a moguće je odrediti jačinu zvuka svake posebno ili više nota odjednom. Generisani zvuci kojima raspolažu ovi sintisajzeri nisu "jeftini", već su sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta, a uz malo mašte i vaše kreativnosti mogu se dovesti do savršenstva.

Evo kako to zvuči u stvarnosti i imajte na umu da nije u pitanju montaža kojom se služi većina izdavačkih kuća. Drugim rečima, nećete doći u situaciju da originalni zvuci i semplovi koje vam aplikacija servira nisu odgovarajući i istog kvaliteta kao oni iz demo sekvenci, pa poslušajte...



Više detalja i pojedinosti u vezi navedena dva ugrađena sintisajzera, te semplera naći ćete na zvaničnoj stranici AudioSaune »

Ono što je se kod AudioSaune može navesti kao veoma velika prednost i dobra karakteristika jeste da muziku kreiranu u toj aplikaciji možete sačuvati na svom računaru u vidu projekt fajla sa *.song ekstenzijom, ili jednostavno ceo projekat (pesmu, muziku) možete sačuvati kao fajl u *.wav formatu. Postoji i treća opcija, a to je save vašeg projekta u vidu loop fajla, opet u *.wav formatu.

Početnicima i manje iskusnim korisnicima koji bi želeli da isprobaju jednu DAW aplikaciju svakako sve preporuke.

Još jedno zapažanje... AudioSaunu možete koristiti podjednako dobro na jačim i slabijim računarskim konfiguracijama. Obična i osnovna NetBook konfiguracija sa lakoćom izlazi na kraj sa svim zahtevima koje pored nju AudioSauna postavi. Posebno zadovoljstvo i nesvakidašnje iskustvo predstavlja rad sa ovim programom na tabletu (potrebna Flash podrška).

Za kraj ostaje da se navede jedna negativna osobina ove aplikacije, a ona nije mala niti zanemarljiva. Radi se o tome da AudioSauna nema opciju za prepoznavanje eksternih MIDI uređaja povezanih sa računarom.

Dakle ako imate MIDI klavijaturu koja je povezana na računar uz ovu aplikaciju nećete moći da je koristite, čime ostajete ograničeni na unos nota samo putem tastature. Unos, kreiranje ili snimanje semplova putem mikrofona isto nije podržano.


Eksterne veze:

0 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates